Gele Parastone Theelichtje van Gogh Zonnebloemen

21,90
De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:
Kleur:
Geel

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Gele Parastone Theelichtje van Gogh Zonnebloemen

Theelicht van Gogh Zonnebloemen

Het Theelicht van Gogh Zonnebloemen is gemaakt van keramiek en heeft een formaat van 11 cm. doorsnee. Het is een sfeermaker in huis en een prachtig relatiegeschenk met een stijlvolle eenvoud.

In 1887 schilderde Van Gogh in Parijs, waar hij bij zijn broer Theo woonde, vier stillevens met liggende zonnebloemen. De werken vielen zeer in de smaak van zijn goede vriend Paul Gauguin, aan wiens oordeel van Gogh veel waarde hechtte. Een jaar later hoopte van Gogh zijn Gauguin te imponeren met vier nieuwe ‘Zonnebloemen’. Ze waren bedoeld voor de slaapkamer van zijn vriend in ‘het gele Huis’ in Arles, waar de beide kunstenaars van oktober tot december negen turbulente weken onder één dak hebben gewoond. Het schilderij op het theelichtje is de vierde uit de eerste serie Zonnebloemen en is geschilderd in 1888. Titel: 'Twaalf zonnebloemen in een vaas'. Het is geschilderd in olieverf op doek op een formaat van 91 x 72 cm. Het hangt nu in de Neue Pinakothek te München.
Hokusai, Japanse kunst

Hij had zich ook laten inspireren door de populaire Japanse kunstenaar Hokusai: ze hebben een gelijke opmaak, en Vincent beeldde zijn bloemen en bladeren op een monochrome achtergrond af. Uit de oosterse grafische kunst gebruikte Vincent zwart, waarmee hij de grillige vorm van de bladeren, afzonderlijk afgebeeld, verkreeg. Ook in het hart van de bloem werkte hij met het zwart. In 1889 volgden nog drie versies, die sterk leken op de eerdere serie van vier.
Artistiek relatiegeschenk

Het theelicht van Gogh Zonnebloemen komt in een geschenkdoos met kleine brochure. En het is een geschenk voor vele gelegenheden kerst, Sint, een verjaardag, een bruiloft of een zakelijke gelegenheid. Bij Museumshop Marandrew vind je nog meer geschikte cadeaus. Er is nog een tweede theellchtje van van Gogh met het schilderij Amandel Bloesem uit 1890. Regelmatig komen er nieuwe geschenken bij dus check regelmatig onze webshop.

Materiaal:
Keramiek
Voorraad: